Hvordan fungerer den kontroversielle NHL -skuddvekslingen?

For å bryte uavgjort etter en fem-minutters overtidsperiode, deltar National Hockey League-lagene i en skuddveksling. Tre spillere fra hvert lag veksler straffeskudd mot motstridende målvakt. Hvis poengsummen forblir bundet etter at hvert lag tar sine tre skudd, flytter skuddvekslingen til den plutselige dødsfasen, hvor førstelaget som scorer er vinneren.

Shootout erstatter ikke overtid i Stanley Cup -sluttspillet. Det brukes bare til å bestemme vanlige sesongkamper, og først etter fem minutter med overtid.

Bakgrunn

Tidlig i NHLs historie ble båndene etter reguleringsspill avgjort i en 10-minutters overtidsperiode, men det endret seg i 1942 da overtiden ble eliminert og spill endte i bånd. I 1983 la NHL til en fem minutters overtidsperiode, men hvis spillet fremdeles var bundet etter overtid, forble det bundet. Fra og med 2005-06-sesongen implementerte NHL skuddvekslingen for å bestemme en vinner i vanlige sesongkamper.

I en egen innsats endret NHL sine regler fra 1999 for å gi et poeng til hvert lag hvis spillet var bundet etter regulering. Den eventuelle vinneren får et ekstra poeng. I spill som ikke går på overtid, får vinneren to poeng og taperen får ingen. Ligaen håpet at denne endringen ville redusere antall bånd.

Saken for skuddvekslingen

Tilhengerne av skuddvekslingen som tiebreaker siterer følgende som grunner til at skuddvekslingen skal forbli en del av NHL -reglene:

• Ingenting samsvarer med spenningen, forventningen og spenningen ved en skuddveksling.
  • Shootout er rask, spennende, gir umiddelbare resultater og er lett for tilfeldige fans å følge.
  • NHL trenger mål. Scoring har gått ned siden 1980-tallet, og de fleste lag spiller en kjedelig, forsvars-første stil. Hockey skal visstnok handle om å score. Shootout returnerer målscoring til sin rettmessige plass i sentrum av spillet.
  • Hockey er et utviklende spill, og endring er bra. For eksempel var fremoverpasset ulovlig frem til 1911, og overtids overtid begynte ikke før i 1983.

Saken mot skuddvekslingen

Mens supporterne til slutt vant, hadde de som mot bruk av skuddvekslingen også sine grunner:

• Shootout kan være morsom, men det er ikke hockey. Hockey er et lagspill, ikke en serie av utbryter. Spillerne må tjene scoringssjanser ved å utarbeide og outski motstandere.
  • Shootout er en gimmick, tilsvarer å avgjøre et baseballkamp med en hjemmekjørekonkurranse eller bryte et fotballbånd ved å få quarterbacks til å kaste ballen gjennom et dekk.
  • Det er ingenting galt med uavgjort. Hvis lag ikke kan bestemme en vinner etter 65 minutter med hockey, er uavgjort et rettferdig resultat.
  • Skuddvekslingen er en flott nyhet, ingenting mer. Den nyheten har slitt tynt, og spillere og fans på den tapende enden av skuddvekslinger føles lurt.
  • En annen endring i spillet betyr flere komplikasjoner i NHL -stillingen. Sol (skuddtap) erstatter bånd. Flere poeng deles ut, noe som gjør historiske sammenligninger mellom lagene enda vanskeligere. Spillerstatistikk krever enda en kategori for skuddmål og sparer.

Hvordan NHL -skuddvekslingen fungerer

I skuddvekslingen navngir hvert lag tre skyttere. Hvis spillet forblir bundet etter at de tre skytterne er ferdige, fortsetter lagene å skyte i plutselig dødsmodus, men spillet kan ikke ende før hvert lag har tatt samme antall skudd.

Med adopsjonen av skuddvekslingen elimineres båndene fra NHL -stillingen. Et lag tildeles to poeng for en seier (oppført som "W"), null poeng for et reguleringstap ("L"), og ett poeng for et spill tapt på overtid eller en skuddveksling ("OT" eller "OTL").

Skuddvekslingen teller ikke mot individuell statistikk. Et skuddmål blir ikke lagt til en spillers totale mål eller totale poeng. Et tillatt skuddmål er ikke inkludert i målvaktens mål mot, mål mot gjennomsnittet eller spareprosent. Shootout har ingen betydning for pluss-minus eller annen statistikk i spillet.

Hvis et spill er bundet 0-0 på slutten av overtid, blir begge målvakt kreditert en shutout, uavhengig av hvilket lag som vinner skuddvekslingen eller hvor mange skuddmål som blir scoret. Individuell skuddstatistikk beregnes som en egen kategori i den offisielle NHL -statistikken.

Vinnerlaget i skuddvekslingen får ett mål lagt til sesongen totalt. Det tapende laget har ett mål igjen lagt til sin sesong totalt. Dette holder uavhengig av hvor mange mål som blir scoret under selve skuddvekslingen.

Skuddvekslingen er gitt en to-minutters pause, hvor isklaringsmaskinen kutter en frisk bane fra midtis til hvert nett.