Hvordan NASCAR -poeng tildeles

NASCAR Sprint Cup, Nationwide Series og Camping World Truck Series Stars Race hver uke mot årets slutt mesterskap. Men hvordan bestemmer de hvem mesteren er på slutten av året? Vinnere av hvert løp tildeles 43 vanlige poeng, andreplassen mottok 42 poeng, og så videre. Racers er også kvalifisert for bonuspoeng, som blir lagt til de vanlige poengene.

Hvert løp på timeplanen er verdt samme mengde NASCAR-poeng (bortsett fra Budweiser Shootout og Sprint All-Star-løpet i Charlotte som ikke er verdt noen poeng i det hele tatt). Å vinne Daytona 500 scorer nøyaktig samme antall poeng som vinner i Watkins Glen gjør. Dette er grunnen til at det er så viktig for syklistene å løpe hardt hver uke, det er ingen "uviktige" løp i løpet av sesongen.

Jakten på NASCAR Sprint Cup

Fra og med 2011 -sesongen endret NASCAR Chase -formatet igjen. Poengene er oppsummert etter 26 løp og de ti beste i poengene er låst i den siste ti løpsjakten for NASCAR Sprint Cup. De ti sjåførene vil da bli manuelt frøet med tre bonuspoeng for hvert løp som de vant i løpet av de første 26 løpene i sesongen.

I tillegg til topp ti, vil de to sjåførene med flest seire som ikke var i topp ti, men er i topp tjue i poeng, vil gjøre jakten og vil bli seedet 11. og 12. plass. De vil ikke få bonuspoengene for gevinster som går inn i jakten.

For de ti siste løpene blir NASCAR -poeng fremdeles tildelt på samme måte som resten av sesongen for å bestemme mesteren.

Nationwide Series og Camping World Truck Series bruker ikke Chase -formatet. De løper ganske enkelt hvert løp, totalt opp poengene på slutten og tildeler mesterskapet til sjåføren som har flest poeng.

NASCAR -bonuspoeng

Bonuspoeng tildeles som følger: Tre bonuspoeng tildeles sjåføren som vinner løpet. Ett bonuspoeng tildeles enhver sjåfør som leder enhver omgang. Et ekstra bonuspoeng tildeles sjåføren som leder flest omganger i hvert løp.

Eksempler

Eksempel 1: De fleste poengene en sjåfør kan tjene i et enkelt løp er 48. Hvis du vinner løpet (43 poeng) og leder flest omganger vil du motta 3 bonuspoeng for å vinne, ett bonuspoeng for å lede et omgang og ett bonuspoeng for å lede flest omganger.

Eksempel 2: Hvis du vinner løpet, men ikke leder flest omganger, vil du motta 47 poeng, 43 + 3 for å vinne og 1 bonuspoeng for å lede en omgang (siden du må ha ledet minst den siste omgangen). Mens det mest andreplassen kan tjene er 44 poeng. 42 for andre, 1 bonuspoeng for ledende og 1 ekstra bonuspoeng for å lede flest omganger.

Det pleide å være mulig for første- og andreplassen å tjene samme antall poeng. NASCAR fikset det i 2004 ved å gi løpsvinnerne ekstra bonuspoeng. I 2007 la NASCAR enda flere poeng til vinnerens totale. I 2011 overhalt NASCAR poengsystemet, men opprettholdt løpsvinnerbonusen som det er i dag.

Dette poengsystemet belønner konsistens mer enn det belønner å vinne. En full forståelse av dette NASCAR -poengsystemet vil hjelpe deg med å vinne et NASCAR -mesterskap.