Friidrettsløpingsarrangementer

Friidrett har vanligvis hendelser som faller inn i tre kategorier: hopp, kast og løping. Følgende er en oversikt over de tre hovedtypene løpende hendelser.

Sprints

• 60 meter løp: Den korteste begivenheten, over bare noen få sekunder, dette er den korte sprinten av valget på mindre innendørs spor, ettersom avstanden gir mulighet for et rett løp uten kurver. Mens starten er viktig i alle sprints, er sprengning ut av blokkene viktig på 60 meter, fordi det er veldig lite tid til å komme seg fra en dårlig start.
  • 100-meter løp: The Outdoor Straight Sprint er en av friidrettsarrangementer. Som med de 60 meterne, forblir løpere i tildelte baner, med de raskeste løperne gitt de midterste banene til en multi-varme-arrangement. Mens noen løpere har favorittsteder, er ikke baneplassering like viktig i et løp uten kurver. Mens en rask start er viktig, har en løper som har slått ut av blokkene litt tid til å komme seg.
  • 200 meter løp: Fordi løpere må forhandle om en kurve i dette arrangementet, er konkurrentenes tildelte baner forskjøvet, så hver kjører samme avstand. Å kjøre en kurve er forskjellig fra å strekke ned en rett bane: Konkurrenter vil prøve å forbli så nær innsiden av linjen som mulig uten å tråkke på linjen, noe som er grunn til diskvalifisering. Utholdenhet begynner å komme i spill, ettersom 200 meter løpere ikke bare må være rask, men må opprettholde hastigheten.
  • 400 meter løp: Én full omgang rundt et utendørs spor. Løpere forblir i sine tildelte baner og får forskjøvet starter. Selv om konkurrenter begynner i startblokker - og 400 er teknisk sett ansett som en sprint - må løperne tempoene seg litt. Kom-fra-bak-seire på finalen er ikke uvanlig.

Midtdistanse løp

• 800 meter løp: Løpere begynner fra en stående start i forskjøvede baner. Etter første sving kan imidlertid løpere forlate banene sine, på hvilket tidspunkt konkurrenter streker for sine favorittsteder, på eller i nærheten av innsiden av banen. Omtrent 800 meter løpere liker å lykkes ved å lede fra starten av og opprettholde så mye av tempoet som mulig, mens andre bruker den første omgangen for å etablere et klart sted på banen, og deretter slippe løs et etterbehandlet spark på fanget to.
  • 1500 meter løp/kilometer løp: Omtrent fire omganger rundt et standard utendørsbane (1500 løper litt mindre enn fire fulle runder, milen bare en touch mer), disse løpene er taktiske saker der den eventuelle vinneren generelt etablerer posisjon i den midten eller til og med baksiden av pakken i de tidlige omgangene. Løperne begynner langs en buet linje, og bryter nesten nesten ut av banen og beveger seg mot innsiden av sporet.

Langdistanse løp

• 3000 meter løp: Dette er en primær innendørs begivenhet - det er en del av verdensmesterskapet i innendørs - men det kjøres også utendørs. 3000 markerer starten på langdistansehendelsene, ettersom 1500 og milen regnes som mellomdistanse løp. Løpere begynner på en litt buet startlinje (kurven er større på det mindre innendørsbanen), men kjører ikke i baner, så starten er hovedsakelig en konkurranse for å få en løpers favoriserte posisjon på banen. Utholdenhet er avgjørende på denne avstanden, og over, med topphastigheter forbeholdt den endelige omgangen.
  • 5000 meter løp: Konkurrenter starter på en buet linje og kan umiddelbart løpe hvor som helst på banen, noe som fører til at en stor innledende pakke typisk strekker seg tre fire baner bred. Mens alle distanseløp er taktiske hendelser til en viss grad, er konkurrenter på denne avstanden og over i stor grad i stor grad til sitt eget tempo mesteparten av veien, i stedet for å svare på motstanderne. Løpere må vite hvor raskt de kan gå i forskjellige stadier av løpet for å oppnå best mulig tid. Taktikk kommer i forgrunnen i de endelige omgangene, da løpere posisjonerer seg for løpet til mål. Selv om det er fordelaktig å kjøre en innsiden av linjen - som en løper reiser en kortere avstand rundt kurvene - å løpe for langt inne, kan resultere i at en konkurrent blir bokset inn av tregere løpere og ikke kan bryte ut i det avgjørende øyeblikket.
  • 10.000 meter løp: Den lengste banearrangementet, den begynner også med en buet startlinje, men kjøres uten baner. Jockeying for posisjon i starten er ikke så viktig på grunn av større avstand. Som med 5.000, må hver konkurrent kjenne sitt eget tempo. Å løpe langs en på innsiden er mindre farlig for fremste løpere fordi langsommere løpere vil slippe av tempoet når den lengre hendelsen skrider frem, og etterlater et mindre antall løpere som jockeying for posisjon i de endelige omgangene. De fleste store langdistanse -syklistene er avhengige av et sterkt avslutningsspark for å vinne.
  • Marathon Run: Dette er generelt en frittstående begivenhet, men er en del av Major-møter som OL og verdensmesterskapet, hvor det ofte starter og slutter inne i stadion. Opprinnelig måler 26 miles, 385 meter, det er nå 42.195 kilometer. Løpere begynner i en pakke, men starten er ubetydelig. Konkurrenter går i sitt eget tempo, med det primære målet om at mange bare er å fullføre. Toppkonkurrenter vil tempo selv og prøve å kjøre jevnlige splitter fra begynnelse til slutt.