Forstå typene og klasser av hesteveddeløp

Hvis du er ny på hesteveddeløp, kan du bare være kjent med store løp som Kentucky Derby og Breeders 'Cup. Dette er høydepunktet for racing i Nord -Amerika, den øverste rungen av klassestigen for fullblods racerhester, men hester må starte på et mye lavere konkurransenivå før de kommer hit.

Typer hesteveddeløp

Nordamerikansk racing har et klassesystem som hester må jobbe seg gjennom før de blir stjerner. Her er en titt på hvilke typer løp de vanligvis kjører, og starter nederst med den minst konkurransedyktige.

Maiden Races

En løpshest som ennå ikke har vunnet et løp er kjent som en jomfru, og det kalles "Breaking Maiden" når den vinner sitt første løp. Dette skjer vanligvis i et jomfruløp, selv om en eksepsjonell hest kan få sin første seier i et godtgjørelse eller til og med et Stakes -løp. Det er ingen regel som sier at en hest måBegynn karrieren i jomfrutløp og forbli på det nivået til det har vunnet.

Det er to klasser av jomfrutløp:

• Maiden Spesielle vektløp har hester av topp kvalitet som forventes å raskt bryte jomfruene og gå videre til mer prestisjetunge konkurranser.
  • Maiden som hevder løp er for hester som har mislyktes i selskap med jomfru spesielle vektkonkurrenter, eller som bare ikke antas å være god nok til å starte på et høyere nivå.

Hevder løp

Maiden som hevder er et undergruppe av å kreve løp. Kravere er hester av laveste klasse på banen.

Hver hest har en prislapp i et påstandende løp. Det kan kjøpes eller "hevdes" ut av løpet for denne prisen. Hvis noen vil kreve hesten, må han legge inn en forespørsel før løpet. Han blir den nye eieren av hesten etter løpet uansett om hesten vinner eller avslutter sist. Den opprinnelige eieren får vesken eller gevinsten hvis hesten er ferdig med pengene, og den nye eieren får hesten - til og med den er skadet eller dør i løpet.

Omtrent halvparten av alle løp som kjører i Nord -Amerika, hevder løp, så dette er hestene du oftest ser på et spor. Krav om løp kommer i et bredt utvalg av klasser basert på prisene på hestene. Det høyeste nivået er den valgfrie kravet, og disse prisene er ofte ganske høye. Hester kan legges inn for å bli hevdet eller ikke hevdet etter eierens skjønn.

Krevende priser er vanligvis høyere på store spor som Belmont eller Santa Anita, og på den lave enden ved mindre spor som Portland Meadows eller Thistledown. Jo mindre hestes påstandspris, jo lavere er kvaliteten. Løp har vanligvis hester i lignende prisområder. Det er ikke sannsynlig at du finner en krav på 65 000 dollar som løper mot en hest på $ 10.000 i samme løp.

Tilleggsløp

Tilleggsløp er neste steg opp fra å kreve løp. Disse hestene er ikke til salgs og veskerne (pengene som er tilgjengelige for hester og eiere å vinne i hvert løp) er større.

Hestene i disse løpene må bære en viss vekt eller få lov til å bære mindre vekt på grunn av visse faktorer, og dermed navnet "."Typiske forhold for disse løpene er at bare ikke-vinnere av et visst antall annet enn jomfru, hevder eller startpakke kan løpe. Tillatelsen er vanligvis fem kilo fra den tildelte vekten hvis hesten ikke har vunnet siden en bestemt dato, eller hvis den ikke har vunnet et visst beløp. De fem kiloene kan ha betydning mye. Det er generelt akseptert at en hest vil løpe omtrent en langsommere for hvert ekstra pund han bærer sammenlignet med konkurrenten, forutsatt at de er like talentfulle hester.

En spesiell type godtgjørelsesløp er kjent som et "startproduksjon" eller forkortet til "Startpakke."Disse løpene er begrenset til hester som har startet for en maksimal kravspris.

Stakes løp

Stakes løp er der de beste løpshestene konkurrerer. De har mest prestisje og har de største vesker, selv om veskerne kan variere mye mellom mindre spor og store. Små lokale innsatsløp kan tilby bare noen få tusen dollar, mens vesken i Kentucky Derby og Breeders 'Cup Classic serie inn i millionene.

Du finner de beste lokale hestene på lokale innsatser, mens graderte innsatser vil vise frem topphestene fra lokale fjøs, så vel som fra hele landet eller til og med i utlandet. Lokale innsatsløp kommer ofte med begrensninger, for eksempel at hestene må avles i staten. Disse kalles begrensede innsatser. Noen av disse løpene tilbyr betydelige vesker, og gir eiere og trenere et insentiv til å avle og rase lokalt.

Graderte stakes løp

Begrensede innsatser er ikke kvalifisert for gradering. Graderte stakes løp er toppnivået.

Disse løpene kan ikke ha andre begrensninger enn alder eller kjønn på hestene. Det er tre karakterer tildelt av Graded Stakes Committee: grad 1, 2 eller 3 med klasse 1 er det høyeste kaliber. Karakterene blir gjennomgått hvert år basert på forestillingene til hestene som kommer ut fra disse løpene og blir justert oppover eller nedover etter behov. De fleste mellomstore spor vil ha minst ett klasse 3 -løp, mens store spor som Belmont Park, Keeneland, Churchill Downs og Santa Anita har flere av alle karakterer.

Det var 788 ubegrensede løp i U.S. I 2016 med vesker på minst 75 000 dollar, og 464 av disse ble tildelt gradert status for 2016 etter å ha blitt gjennomgått: 109 ble tildelt klasse 1, 133 til klasse 2 og 222 til grad 3. Grad 1 -løp inkluderer Triple Crown Series og Breeders 'Cup Races. Hester som kjører i disse konkurransene er kremen av avlingen, og en hest som løper godt på dette nivået, men som ikke kan se ut til.